menu
 

Wat spreekt mij aan in het plan van deze groep? Wat hoop ik te winnen door mee te doen?

Mandy

Vooralsnog een grondige oriëntatie ronde doen.

Nino

Gezelligheid, contact met buren, samen dingen doen, minder verspilling

Lucas Maassen

Ik werd direct enthousiast, want ik ben niet alleen op zoek naar een nieuwe woning, maar specifiek een leuke woongroep. Een goede vriendin van mij woont in een heel gezellige woongroep en de sfeer en gemeenschap die ik daar ervaar, spreekt me enorm aan. Jullie plan klinkt als een gezellige ruimte met actieve bewoners die echt samenleven.

Catharina

Beantwoord ik later als ik meer tijd heb

Alinda

Ik zou graag in een community willen wonen met de juiste betrokkenheid en afstand. Ik ben niet alleen op carrière gericht, maar ook op het hebben van een fijne woonomgeving l. Ik wil me daar graag voor inzetten

Yara

Het lijkt me geweldig in zo'n diverse woongroep te leven. Waar je elkaar helpt en van elkaar leert. Ik draag graag mijn steentje bij!

Jorinde

Ik en mijn vriend zijn op zoek naar een dergelijke manier van samenwonen omdat dat veel gezellger is dan met zn tweeen wonen en bovendien veel practischer, want je kan dingen delen en mekaar helpen. 

Caroline Brons

De open en transparante verhalen en ook een mix van verschillende doelgroepen

ex-lid

Fijne mensen om mee samen te leven! 

ex-lid

Een hopelijk diverse groep aan mensen op één plek. Doorbreek de hokjes! En laten we vooral ook weer verbinden met 'de ander'. 

Melanie

Het idee van samenwonen in een gemeenschap, samen creëeren, mensen om me heen maar ook mijn eigen plek spreekt me heel erg aan. 

Lonny

De combinatie wonen, werken, clubgevoel, grote groep, verantwoordelijkheid, vrijheid, creativiteit en zorg. Zoiets dan hè. Bij het woord hotel, dat ik ergens las, dacht ik dat er actief kamers verhuurd zouden worden. En er een restaurant met betalende gasten zou zijn. Dat spreekt me ook wel aan.

ex-lid

Samenwonen is leuker.

Dimphy

Gezamenlijkheid, plezier, een fijne plek om te wonen voor mijn gezin.

 

Jeanette

Het spreekt mij aan om gezamenlijk een huishouden te voeren. Dat iedereen bijdraagt wat ie het best kan/wat het makkelijkst gaat met als doel de groep te dienen. 
Samen bouwen aan een dorp. 

Bart

Een gezamelijk gedragen oplossing voor wonen, verbinding, (samen)werken en leven.

ex-lid

Een groep die samen problemen kan oplossen binnen het eigen 'ecosysteem'

Janoh

Het geschrevene brengt een beeld in mijn hoofd, dat beeld is plezierig. Op dit punt in mijn leven lijkt dit een volgende stap.

Pam

Ben benieuwd naar de ontwikkelingen en voel er wel voor wat voor elkaar te betekenen in in nieuwe woonomgeving

Pauline

wat mij aanspreekt is hier de openheid voor ideeën, de creativiteit, en de woonvorm: om met meerder mensen dicht bij elkaar te leven en dingen meer te delen. Wat mij aanspreekt is dat het een manier kan zijn die een gevoel van verbondenheid/nabijheid stimuleert. daarnaast denk ik ook het mooi is wanneer mensen materie,kennis of gevoelens delen met elkaar, om meer te groeien of ontspannen/fijn te leven.  

ex-lid

woon nu alleen wil in de toekomst in een woongroep

Lilian

Gezamenlijk een mooie woonvorm bedenken, out-of-the-box, ontwikkelen en uiteindelijk ervan genieten. Een woonplek met saamhorigheid, waar ik veel mensen en faciliteiten kan vinden om mijn vrije tijd door te brengen, te delen én waar we in verbinding staan met de wereld om ons heen.

Jolanda

Her hele concept eigenlijke spree

ex-lid

Ik hecht enorm aan onderdeel uit te maken van een groep en prettige mensen om me heen te hebben. Het is zoveel fijner als iedereen zijn potentie kan benutten in plaats van dat we allemaal alles moeten in een huishouden bijvoorbeeld....

ex-lid

Ik zou graag in een groep willen wonen met gemixte leeftijden en met een tuin en naar wens persoonlijk contact. Dus volgens mij zit ik hier goed en wil ik dit graag volgen. 

Claudia

Om in Utrecht een plek te vinden waar mensen wonen die duurzaam en verbonden willen leven. Zelfstandig en ook verbonden. Ver weg van 'bleekwaterbuurvrouwen en onverschilligheid" Wel verschillig zijn, neuzen meer dezelfde kant op als het groen leven betreft.

Herman

Even heel in het kort: Het avontuurlijke, de ambitie's, de mogelijkheden en kansen, alleen wonen leuk & aardig maar weinig gezellig (sociaal) en praktisch.

Ruben

Sociale contacten  

Bijdrage leveren 

Prettige woonomgeving

ex-lid

Gezamelijk wonen, duurzamer, gezelliger

sonja

Dat weet ik zelf ook niet eigenlijk. Ik stel het op prijs dat Tony zo zijn best doet om ons erbij te houden, dat geeft een goed gevoel. Ik zie eigenlijk minder in de hotelformule, maar misschien zou ik daar anders over denken als ik eindelijk eens naar een bijeenkomst zou gaan.

Michael

Nieuwe mensen leren kennen

 

Joan

Hallo.

Helemaal voldoe ik niet aan jullie verwachtingen, want ik woon in een woongroep en ben daar heel tevreden. Op dit moment ben ik echter met 65 jaar de een-na oudste, en ik maak me een beetje zorgen dat ik een soort remmende factor ga worden voor de anderen. Ik groei qua leeftijd toe naar een woongroep voor ouderen, maar daar eerlijk gezegd lijkt me dat nogal saai. Mijn ideaal: een wwongroep waarin ik niet de enige van mijn generatie ben, maar waar we een fijne mix van leeftijden en achtergronden hebben. 

Wat mij betreft klinkt jullie nieuwe woongroep plan wel heel boeiend. Ik denk dus graag mee en mocht het er van komen, dan kan ik me voorstellen dat ik graag mee verhuis.

Overigens zag ik dat jullie een paar opmerkten dat er geen architecten zijn met ervaring in het bouwen voor woongroepen. Nu wil het toeval dat ik in een woongroep woon in een complex van 13 woongroepen, en bevriend ben met de architect ervan, die gespecialiseerd is in ontwerpen voor woongroepen: Flip Krabbendam (CW Delft). Hij denkt graag mee met startende woongroepen. Misschien is het een idee om hem eens uit te nodigen. Hij helpt startende groepen niet alleen na te denken over gebouwen maar ook over wat de woonwensen zijn, nog los van een pand. Dat maakt het zoeken makkelijker, en een eventuele (ver)bouw ook. En hij is idealistisch genoeg om puur voor zijn plezier een keer te komen praten.

Hoewel: starten met een huurpand klinkt wel verstandig.

Goed: wat kan ik voor jullie doen? Ik ben geen vergadertijger, houd wel van grondig nadenken en praten over wezenlijke thema's, en mocht ik iets praktisch kunnen doen, dan probeer ik het graag. 

In verband met de afstand en mijn energie kan ik je nu al beloven dat ik niet iedere week naar Utrecht kan komen, maar ik kan wel meelezen, reageren, vragen, enz. Het komend half jaar zit ik in het buitenland, dus zal ik starten met meedoen op afstand.

 

groetje,

 

Joan

 

ex-lid

Samen bouwen aan een woonomgeving waar iedereen tot zn recht komt en eenzaamheid niet bestaat

ex-lid

Wat mij aanspreekt is dat je in dit woon concept optimaal gebruik kan maken van ieders talenten en dat materialen gedeeld kunnen worden, zonder dat dit op een 'geitenwollen sokken wijze' wordt voorgeschreven o.i.d. Mijn indruk is dat dit het woonconcept is van de toekomst. Wat ik ermee hoop te winnen is meer deel uit te maken van een actieve en betrokken groep mensen i.p.v. in mijn eentje in een rijtjeshuis te zitten met nauwelijks contact met de buurt.

Tiemen

Met een grote groep iets nauwer samen te leven dan gewoon buren, en dingen zoals koken/eten met elkaar samen te doen. Interesante mensen te ontmoeten voor discusies en meer.

Wouter

Samenwonen met een grote groep klinkt wel tof, lijkt me gezellig

ex-lid

Het lijkt een open en sympathiek plan. Ik denk al langer aan wonen in een soort woongroep en wil daar ook op meerdere manieren in investeren, maar ik zoek naar een ongedwongen en open sfeer waar mensen elkaar kunnen leren kennen.

ex-lid

Ik wil na mijn pensioen meer tijd besteden aan mijn directe leefomgeving in een heterogeen samengestelde groep. 

ex-lid

Ik hoop op zelfontplooing/ontwikkeling, waar je naar mijn mening toch mensen voor nodig hebt. Hoe kan dit beter dan wonen in een woongroep?

Juul

Iets voor elkaar kunnen betekenen, van elkaar leren, zelfstandig maar toch inclusief. 

noelle

de gezamenlijkheid, het dorpsgevoel..., het alles wat je deelt, wordt meer gevoel..

Ad

ex-lid

Gezamelijke veiligheid sociale cohezie, zelfvoorzienend is mijn ideaal, maar zal een droom blijken

ex-lid

Ik zou graag willen funktioneren met andere mensen om mij heen, de wetenschap dat er thuis altijd een luisterend oor is om fijne en minder fijne dingen mee te delen

ex-lid

Op dit moment zijn wij nog werkzaam en vitaal, maar ik zie aan mijn omgeving dat mensen toch vaak op oudere leeftijd vereenzamen en niet meer willen verkassen. Ik heb me voorgenomen dat niet op die manier te laten gebeuren en op tijd naar een woonvorm te verkassen waar het mogelijk is om dingen gezamenlijk te doen maar ook privacy te hebben. Wel eens gedahct aan een kleinere vorm, maar een grotere groep is waarschijnlijk beter te continueren.

Dennis

lijkt me heel gezellig om in en woongroep te wonen met en leuk en gezellig gezeldschap samen koken en samen eten

 

 

cornelis de soeverein

evt later meedoen en/of wonen in (een) woongroep)

ex-lid

Ik ben de initiatiefneemster van onze woongroep Contact & muziek.

We wonen en werken nu 10 jaar samen met vier volwassenen en zouden het erg leuk vinden om met meer mensen een groter geheel te gaan vormen. Meditatie, aandacht voor elkaar, duurzaamheid, energie-neutraal, met behoud van onze manier van samenwerken, maar ook open staan om mensen met onze manier van leven kennis te laten maken. Kennis en ervaringen delen. Wij hebben door samen te gaan wonen en werken veel meer kunnen doen in 10 jaar dan we ooit hadden kunnen bedenken, een heel bijzonder leven opgebouwd. Ons huis is inmiddels hypotheekvrij en energie-neutraal, we eten biologisch en dragen biologische kleding, maar zijn vooral bezig met sociaal bewustwordingsproces, leren samenwerken. Iedereen wilde heel graag iets anders met hun leven. Vooral praten maar ook muziek is een mooie middel gebleken om ons met elkaar te verbinden.

We mediteren dagelijks en zingen a capella 4-stemmige muziek die ik zelf heb gecomponeerd. Ik was violiste en heb mijn drie huisgenoten muziek geleerd. 10 jaar geleden zijn we begonnen om eerste twee jaar 7 dagen in de week 8 uur per dag muziek te oefenen op viola da gamba en luit. We hebben bamboefluiten gemaakt van één toon, waar we samen melodieën één- of tweestemmig mee kunnen spelen. De klank van bamboefluiten is zo zacht dat het uitnodigt om te luisteren naar elkaar. Ik heb ook een methode ontwikkeld om met kinderen muziek te kunnen maken en noten te leren lezen. Mijn zus die bij ons woont tekent de noten prachtig met kleurpotloden. Kinderen vinden het erg leuk om de gekleurde noten te zien en mee te werken en mee te spelen op onze bamboefluiten.

Mensen zijn diep geraakt als wij zingen of muziek maken. We zingen en spelen heel langzaam klassieke muziek. Zo langzaam wordt er nergens gespeeld of gezongen in de klassieke muziek. De vertraging heb ik in gang gezet en blijkt na 10 jaar nog steeds meer te worden. Nu doen we over een muziekstuk soms al 10 x zo lang, heel bijzonder. Vraagt een enorme concentratie om zo langzaam zuiver te zingen en zuiver te spelen. We zijn heel dankbaar dat we dit mogen doen met elkaar.

Carolina

Wat mij aanspreekt is dat het open staat voor alle ideeen en alle voorkeuren. Verder dat het in Utrecht of directe omgeving is. Ik wil graag weer in Utrecht of direct daarbij wonen.

ex-lid

Samen een huis of plek vinden om met een grotere groep (20+) samen te wonen, te leven en samen te werken. Met elkaar een bijzondere manier van leven creëren.

Ralph

In eerste instantie het delen van alle informatie die is omtrend woongemeenschappen. Deze samen vergaren en overzichtelijk maken als een soort van knowledge base. Ik zie dit als iets wat we allemaal gemeen hebben hier

Yvonne

Heel veel, eerlijk gezegd, maar vooral het groots opzetten van een woongroep. Voor de bepaalde gezelligheid hoef je dan niet meer de deur uit: cafeetje, spelletjes, andere mensen, samen muziek maken, koken, eten etc. Want gelukkig zijn de ideeen die ik lees op deze site doordrenkt van gezelligheid. En inderdaad; als de woongroep zo groot is vind je altijd wel mensen waarmee het goed klikt en kun je elkaar ook wat makkelijker mijden, niet onbelangrijk volgens mij. Maar waardoor ik vooral bleef lezen is de mogelijkheid om spullen te delen. Al heel lang wil ik met mensen in gesprek over deze manier van wonen, lijkt me erg gezellig en effectief naast de ongetwijfeld lastige vraagstukken of momenten.

Nu de kinderen de deur uit zijn wordt het dus hoogste tijd voor dit gesprek! Iedereen zijn eigen huis, voortuin, voordeur, wasmachine, auto(s), keuken etc. vind ik veel te veel van het goede, dat wil ik zelf graag anders. Natuurlijk heb ik behoefte aan privacy, maar daarnaast samen iets moois en goed opzetten in de vorm van een woongroep lijkt me echt een uitdaging.... en ook wel ingewikkeld. Maar volgens mij heeft iemand al heel wat denk- en schrijfuren besteed aan ideeen en mogelijkheden en die bevallen me wel.

Verder vind ik het belangrijk dat mensen er voor elkaar zijn. Iedereen kan in een situatie belanden waardoor hulp of ondersteuning nodig is. Ik wil daar graag aan meewerken en zo nodig, graag ontvangen. Het voordeel van een woongroep kan zijn dat mensen daar bewust voor kiezen en dat zou ik mooi vinden. Een soort 'Noaberschap', dorpsgevoel, sociaal bewustzijn in je eigen huis en met mensen waarmee je al eens hebt gegeten, gewerkt, gefeest etc. En verstandige of leuke grote projecten zijn op deze manier gewoon te verwezenlijken, zoals duurzame energie, sauna of een zwembad. Wat mij betreft mag er dan ook wel een podiumplek komen. Niet voor mij, maar gewoon voor de kinderen, de bewoners, af en toe eens wat kleine optredens organiseren.

Ik hoop ermee te winnen dat ik vol enthousiasme aan een avontuur en een duurzamere en sociale manier van wonen kan beginnen. En dat dit me weghoudt van deprimerende wooncomplexen. Dat voelt altijd zo eenzaam, ook al woon ik er zelf niet. Ik hoop me daardoor creatief, levendig en gedreven te blijven voelen. Er zullen ook vast mensen tussen zitten die humor, grapjes en allerlei andere vermakelijkheden meebrengen:-) Want als je regelmatig samen eet, drinkt en woont, is wat mij betreft ook dat heel belangrijk. 

Ria

Ik vind het idee om een hotel samen te vormen erg ingenieus, er ligt al een redelijk goed doordacht plan waar ik enthousiast van wordt. Al langere tijd vind ik het zo onpraktisch dat ieder gezin na een drukke werkdag in eigen keuken staat te koken en heb weleens gedacht een soort pub op te richten waar je kunt eten maar ook gezelligheid te vinden is in een spelletje of een gezamenlijke aciviteit. Dit zie ik in dit plan terug komen. Verder  hoop ik duurzaamheid, biologsch dynamisch tuineren en een goed gesprek te vinden in deze woongroep

ex-lid

Door gezamelijk iets op te bouwen winst realiseren voor het milieu, anderen en jezelf.

ex-lid

Wat direct aansprak was het hotel idee. Ik ken iets vergelijkbaars uit de Achterhoek waar ik ooit woonde.

De beoogde groepsomvang omdat die inderdaad een pluriforme groep kan realiseren. En daarmee meteen punt 3, geen clubje van scherp gefocusde op één onderwerp, vrij van religie of overtuiging. Veganisten prima, als ik maar neit mee moet doen. Keertje prima! Op deze manier hoop ik met het stijgen der jaren nog een dagelijkse bijdrage te kunnen leveren aan een (kleine0 samenleving. De grote maak ik inmidels nauwelijks nog deel van uit!

Mayra

Ik ben het voorstander van het zo lang mogelijk zelfstandig wonen , maar ook van het idee dat er een netwerk is om me heen, waar ik op terug kan vallen. Daarnaast wil ik ook anderen die kans bieden en er dus ook voor anderen zijn.

annalies56

het gezamenlijk delen van een mooie plek om te leven en zorgen dat deze plek zich ontwikkeld op een creatieve en stimulerende manier.

Barbara

een geweldige woonplek... in Utrecht

Nina , mijn jongste gaat het orientatie jaar van de vrije hoge school Utrecht doen, dus is na dat ze haar laatste jaar hier in zutphen heeft afgerond onze focus :UTRECHT yeah ! :D 

en ook gewoon plat ' ik heb een dak nodig want ons huidige huisje wordt gesloopt... te vroeg.. 

Ik zoek een huis en die zijn schaars. samen opent deuren voor een bijzondere woonplek die ik alleen niet kan realiseren. En geeft mogelijkheden . Ik hou van samen dingen doen en ook zelf, alleen kunnen zijn. Maar een gemeenschappelijke ruimte en vooral ook tuin is geweldig ! 

ex-lid

Zorgzame sociale omgeving

ex-lid

Op een warme en gezellige manier samenleven met andere zielsverwanten met aandacht voor een natuurlijke liefst ecologische leefstijl.

- samen eten

-samen tuinieren

-samen feesten

-samen klussen

-samen delen

-samen muziek maken

-samen creatief bezig zijn

-samen helpen 

-samen spiritueel zijn

-samen genieten

Heel veel samen dus, maar ook natuurlijk de mogelijkheid om alleen je eigen dingen te doen.

Ik zie het al helemaal voor me en kan me nu al verheugen op een mooie toekomst samen!

 

 

 

 

 

 

 

 

ex-lid

Wow wat supergaaf! Ik ben me steeds meer aan het inlezen qua woongroepen en het lijkt me heerlijk om er in een te wonen mits ik voldoende eigen tijd/ruimte kan vinden. Het lijkt me geweldig om dingen te delen en dan niet alleen de materiele dingen zoals een moestuin en wat dieren, maar juist ook kennis, liefde, samen een spelletje doen en elkaar kunnen steunen. En hoe gaaf is het om samen de zorg te dragen voor een gigantisch pand met alle plus en minpunten die daarbij horen? 

De reden die me echt over de streep trok om me in te schrijven hier is de humor die enorm naar voren komt in de teksten. Ik heb meermaals gegrinnikt bij het lezen van de site ;)

ex-lid

Ik heb 10 jaar geleden al in een woongroep in Wenen gewoont. We waren met zijn 10en puls een ongedefinieerd aantal gasten. ;-) Het was heel fijn om altijd iemand in de buurt te hebben om samen dingen te doen, dat ging van samen evenementen bezoeken of organiseren tot gemeenschappeiljke projecten uitvoeren voor werk (b.v. films maken). Ik wil dat, nu mijn relatie en de poging tot huisje boompje beestje niet geslaagd zijn, graag weer. Ben dus op zoek naar een woongroep die kindvriendelijk is en waar ook andere ouders met hun jonge kinderen wonen. Liefst diervriendelijk en als het kan vegetarisch of vegan (vriendelijk).

Tony

“Normale” kleine huishoudens (een of twee volwassenen) zijn nogal kwetsbaar, weinig weerbaar tegenover leveranciers. Het produktievermogen van een klein huishouden is beperkt. Het produktievermogen van een groot huishouden is ook niet onbegrensd, maar toch groter. In een groot gezin is meer mogelijk. Verenigen maakt meer mogelijk.

In een éénpersoonshuishouden komen je slimmigheidjes ten goede aan 1 persoon. In een gezin met 3 kinderen profiteren vijf mensen van je slimmigheidjes. Hoe groter de groep, hoe beter je ideeën kunnen renderen.

Geen enkele groep heeft van nature schaalvoordelen. In onze omgeving kunnen we zien dat ze wel gecreëerd kunnen worden, al zal dat alleen met heel veel wijsheid kunnen. Niet alleen huwelijk is een werkwoord, woongroep is dat ook. Groepen hebben ook nadelen. Geen enkele groep had de relativiteitstheorie kunnen formuleren.

De woonvereniging probeert niet zoveel mogelijk af te wijken van een normaal gezin. De woonvereniging probeert zoveel mogelijk hetzelfde te doen als een gewoon gezin. Gewone gezinnen zijn op bijna alle terreinen prima voorbeelden. De woonvereniging voegt een aantal mogelijkheden toe die het gewone gezin ook zou willen hebben maar domweg niet heeft en niet kan hebben.

Een klein huishouden dat de overheid niet milieuvriendelijk genoeg vindt, kan een zonnepaneel op het dak zetten. Maar een aardwarmte-project is niet haalbaar. Een grote woongroep zou dat wel kunnen. Of het binnen de woongroep bovenaan de verlanglijst weet te komen, zal moeten blijken.

Wat mij bijzonder aanspreekt is de beoogde groepsgrootte. Woongroepen met minder dan 10 personen spreken me niet aan, bieden niet overtuigend meer stabiliteit dan een gezin maar kosten toch veel privacy. Juist in een flinke groep is het niet erg als je niet met iedereen heel goed door de deur kan. 

Ik hoop dat Nederland gaat bewijzen dat er best wel 100 leuke mensen zijn te vinden.

ex-lid

Ik ben al een tijd aan het nadenken over mijn verdere woonsituatie, en een woongroep is een leuke optie. Mij spreekt hier aan:

- gemengdheid van de doelgroep in alle opzichten

- in oprichting, het is voor mij nog niet acuut

- vanaf de basis erbij zijn, samen ontwikkelen, betekent ook samen traject doorgaan - geeft veel binding, je leert elkaar kennen en tegelijkertijd ook proeven aan de verhoudingen

- aardse benadering - geen ideologie

 

 

 

Wendy

Dat het woord verbinding betekenis krijgt.

klaas

Wat ik kwijt wil dat het ons mijn vriendin en haar zoon 30 heel leuk lijkt in een woongroep te wonen

samen dingen te doen het lijkt me heel leuk om samen dingen te ondernemen en te regelen

Eveline

de grootte en diversiteit van de groep en de praktische doelstellingen. het in een mensen en menselijke -gemeenschap wonen i.p.v. iets wat handig te besturen en uit te nutten is van boven/buiten af. Een rijkdom aan uitwisseling met veel mensen te hebben van betrokkenheid, zorg en plezier, spullen en n verantwoorde en intelligente levensstijl.

ex-lid

Dat de groep nog in de beginfase verkeerd en nog een ontwikkelingsproces moet doormaken trekt mij wel. Met deelname aan de groep hoop ik er achter te komen wat in mijn levensfase en met mijn financiële situatie nog van bepaalde idealen die ik koester op welke termijn terecht kan komen.

ex-lid

Ik denk dat groepswonen de toekomst heeft. Samen een fijne samenleving creëren, waar ruimte is voor ieders talenten. Sociale controle, maar ook ruimte om je terug te trekken. 

ex-lid

delen, gezamelijk, gezelligheid maar ook privacy. 

Bibi

Het gezamenlijk dingen ondernemen waardoor en veel tijd over blijft om het echte leven te vieren! 

Harmen

Lekker idealistisch en utopisch. Ik denk dat ik heel gelukkig zal zijn in zo'n gemeenschap

Loes

De omvang en de daardoor te verwachten diversiteit, levendigheid.

Ingrid

Samen zijn, elkaar helpen in deze hectische wereld

Deze div staat hier alleen omdat de dropdowns van de ckeditor werkbalk niet werken als de body eindigt met een script-tag.