menu
 

In welke sfeer voel ik mij thuis

Yara

Ontspannen sfeer waarin niet geoordeeld of geroddeld wordt en er alyijd wordt geprobeertd er samen uit te komen 

Jorinde

een creatieve sfeer

Sabrina

Ik stel me een beetje een hostel achtige sfeer voor, waar iedereen elkaar steeds beter leert kennen en er gezelligheid is in de gemeenschappelijke ruimtes. Vriendelijkheid en openheid zijn voor mij belangrijk. 

Lonny

Een kruising tussen industrieel en landelijk. Eco-vriendelijk, wat dieren. Leuke mix van mensen met hun eigen interesses en expertise.

ex-lid

Humor, goed gesprekken, eerlijheid, verdraagzaamheid, gezelligheid, warmte.

 

Jeanette

In een sfeer zonder vooroordelen, waar openheid en oprechtheid hoog in het vaandel staan. Waar vertrouwen het uitgangspunt is. 

Bart

enthousiasmerende en motiverende sfeer

Janoh

Warm.

Pam

Privacy & Samen

Pauline

een warme persoonlijke sfeer. Ik hou niet van een zakelijke/afstandelijke/kille sfeer. Ik voel me prettig wanneer er niet tè snel geoordeeld wordt maar wanneer mensen eerder communiceren a la non violent communication. Ik vindt het heel mooi en fijn als er ruimte is om gevoelens te  delen: dat mensen zichzelf kunnen en mogen zijn, er ruimte is voor eigenheid., met respect voor de ander.

Lilian

Gemeenschappelijk, sportief, gezond met een twist, iets voor elkaar overhebben, delen, positieve vibe met voldoende privacy.

Léone

Oh van alles van een zakelijke omgeving tot een gala tot een studentenhuis achtige sfeer  ik vind alles leuk mits maar een beetje ontspannen. Ik heb geen zin in enorme puinhopen en een klein beetje comfort zoals een goede douche enzo stel ik wel erg op prijs

Monica

Warmte, eigenheid, vriendelijkheid , tijd voor elkaar

Claudia

Een plek met veel verschillende mensen die wel gelijkgestemd zijn als het gaat om voor elkaar als goede buur klaar te staan. Waarbij ieder in zijn waarde blijft en er ook zelfstandigheid is. Een wijk waar mensen om zien naar elkaar zonder te bemoeien. Met oog voor duurzaamheid.

Herman

Ruben

Rust en ruimte

ex-lid

weinig sociale verplichtingen maar wel de uitnodiging en mogelijkheid

sonja

Een beetje eco en vrij. Niet allemaal mensen met dezelfde opleiding, allemaal wel of juist niet religieus, allemaal in de zelfde leeftijdsgroep. Kortom zo gevarieerd mogelijk.

Joan

vriendelijke mensen

vrolijkheid, enthousiasme, belangstelling voor elkaar

lekker diepgravend praten of grappen maken, liefst een mix

mensen die moeite doen om elkaar te begrijpen en elkaar niet snel iets kwalijk nemen

mensen die geen vooropgezette mening hebben over wat en hoe anderen zouden moeten doen en laten

ex-lid

Informeel, met respect voor andermans grenzen en bezit.

ex-lid

Goede balans tussen op mezelf kunnen zijn en dingen samen doen, shared decision. Ik voel mij het meest thuis tussen mensen die wat meer diepgang in het leven zoeken en dieper over de dingen nadenken.

ex-lid

In een ongedwongen sfeer waarin ik me kan onderdompelen en waaruit ik soms kan ontsnappen.

ex-lid

respectvolle omgang, positieve levenshouding, onderling vertrouwen, milieubewust leven 

ex-lid

Een open sfeer met humor.

Juul

Ik heb mij nog nooit ergens echt thuis gevoeld. 

noelle

ik voel mij thuis in een zachte sfeer (biodanza en openup)

ex-lid

vrolijk gezellig en hart voor mens en natuur

ex-lid

een sfeervol huis waar men belangstelling van de ander heeft 

ex-lid

Ongedwongen gezelligheid met spontane acties

cornelis de soeverein

open sfeer, samen werken/wonen/leven, eerlijkheid en veelplezier  samen

ex-lid

Openheid, gevoel serieus nemen, gevoel met een zinvol leven bezig te zijn, mensen met elkaar verbinden, met elkaar verbonden voelen, problemen als kansen ziet om dichter bij elkaar te komen, samen mediteren, kennis, ervaringen en spullen (en auto) met elkaar delen en natuurlijk gemeenschappelijk groen waar je elkaar kunt ontmoeten.

Carolina

In een sfeer van respect. En dat betekent ook respect voor de natuur, onze aarde, het milieu. Niet zo maar wat doen, bewust ermee omgaan. En dan daarin niet te rigide worden. Een sfeer van rekening houden met elkaar, communiceren, samen dingen doen, maar ook gewoon lekker alleen je 'ding' kunnen doen. Een sfeer van openheid binnen de gemeenschap en naar buiten toe. Een sfeer van aandacht voor elkaar en voor de omgeving. Een sfeer van dat iedereen een bijdrage levert op welke manier dan ook.

ex-lid

Wanneer je elkaar kent, elkaar begroeten, even praten, betrokkenheid, luisteren naar elkaar, zoeken naar oplossingen en samen positiviteit creëren.

Ralph

Lange tafels, met alle generaties aanwezig. Dansen, live muziek, openhaard waar iemand voor zit en voorleest aan oud en jong samen. Veel lachen en weer van het leven leren genieten.

Yvonne

In een sfeer waar autonomie en privacy goed mogelijk is, maar waar het sociale leven ook nadrukkelijk aanwezig is. Waar het voor mensen mogelijk om te doen wat ze, naast het regelen en huishouden, kunnen doen wat ze graag willen doen. En waar mensen het met elkaar fijn, goed en gezellig maken, natuurlijk gebruik makend van schema's. Want ik heb niet de utopische gedachte dat het allemaal wel vanzelf zal gaan.

Het zou fijn zijn als het een huis is waar zo weinig mogelijk overbodige spullen zijn, dus waar is nagedacht of iets echt nodig, effectief of voor het grootste deel van de groep fijn is om te hebben. 

ex-lid

Een warme hartelijke sfeer met ruimte voor een ieders eigenheid.

ex-lid

Een eerlijke en rustige sfeer.

Mayra

Sfeer maak je zelf....

annalies56

in een sfeer van ruimte voor ieders mening, overtuiging, bereidheid om iemand te helpen. geinteresseerd in elkaars verhaal en welbevinden. 

Barbara

levende omgeving. Dus met levend groen, tuin, balkon, geveltuinen, daktuin, minimoestuin in een raamhangertje... als er maar wat mag groeien, echte materialen. historische panden, rare panden die uniek mogen zijn. Iets weer tot leven gebracht. Een plek waar je wil rondkijken en nieuwschierig wordt wat er allmaal gaande is aan mogelijkheden, activiteit, gezelligheid. 

ex-lid

Schoon

ex-lid

Ik voel me prettig in een sfeer waarbij er flink gelachen kan worden maar waarbij als het nodig is ook efficient gewerkt kan worden. Eerlijkheid vind ik ook belangrijk. Wanneer iemand ziek is samen de boel opvangen, maar wanneer iemand enorm veel energie heeft bv extra dingen doen in en om het huis. Er moet een balans zijn in draagkracht.

Verder vind ik het belangrijk dat ik een bordje op de deur kan hangen met "nu even niet tenzij het écht heel belangrijk is" en dat ik daardoor mezelf ook echt even terug kan trekken wanneer ik daar behoefte aan heb. 

ex-lid

Gemoedelijk, warm, belezen. 

ex-lid

informeel

Wendy

Vooral praktisch/ slim ingericht/ veel ruimte/ slimme trucks/ makkelijk schoon te houden.

Schoon/ opgeruimd/ fris/ netjes.
Modern of landelijk.

Dennis

warmte genegenheid en veiligheid

 

klaas

ongedwongen niets moet alles mag .....maar binnen de perken

Eveline

open minded en bewust

ex-lid

Open en gemoedelijke sfeer

ex-lid

openheid en eerlijkheid

Harmen

1 familie waarin iedereen de verantwoordelijkheid neemt

Loes

Pippi langkoushuis, open-mind, gezamelijk leven, werken, inspiratie, gezelligheid, maar ook rust en ruimte voor mezelf, nader aan te vullen.

Tony

sjiek-functioneel met een vleugje Loesje

Volgens mij is de 20-80 regel ook van toepassing op aankopen. Een produkt dat 20% duurder is, geeft vaak 80% meer plezier. Low budget doet wat het doet and that's it. 

Deze div staat hier alleen omdat de dropdowns van de ckeditor werkbalk niet werken als de body eindigt met een script-tag.